Single Blog Title

This is a single blog caption
залесяване на липи в банкя

Ротари Клуб Банкя засадиха дръвчета в парка пред детската градина.

На 22.04.2015г., деня на Земята, Ротари Клуб Банкя засадиха 12 дръвчета в парка пред детската градина. Дръвчетата са подбрани от специалист на СО Район Банкя, който проследи засаждането. Облагородяването на района около детската градина и училището е една от целите на общината.

Фиданките, посадени от ротарианците са непосредствено до дърво, засадено през 1979г. от космонавта и жител на гр. Банкя, Георги Иванов. Така традицията за засаждане на дръвчета от жители на гр. Банкя е продължена.

Благотворителната инициатива цели да се засаждат повече дръвчета и да се подобри средата, в която живеем. Ако всеки жител на Банкя засади дръвче, бихме имали една нова гора.
Днес нашия град се сдоби с малка липова горичка. Липата, освен красив декоративен вид, е изключително полезна в лечението на заболявания на дихателните пътища и повишена температура.

залесяване на липови дръвчета залесяване на липови дръвчета залесяване на липови дръвчетазалесяване на липи в банкязалесяване на липи в банкязалесяване на липи в банкязалесяване на липи в банкязалесяване на липи в банкязалесяване